úterý 25. srpna 2015

10 x kam s tapetou, když vám kousek zbude

To, že se tapeta dává na zeď, je jasný. Co ale dělat poté, co vám po vytapetování metr zbude, už zas až tak jasný není. Ale brzy bude!

Se zbytkem tapety (ale koneckonců i obyčejným balícím papírem) se totiž dá vymyslet leccos zajímavýho. Jeden z mých top nejoblíbenějších nápadů je například vylepení dna bedýnky či krabice, která pak poslouží jako nástěnný úložný box (nebo třeba jako noční stolek). Tyhle bedýnky jsou podle profesionálního looku už takhle vyrobený, to ale neznamená, že se s kusem tapety a vhodnou krabicí nedá docílit toho samýho.

1.

zdroj

2. Pomocí tapety lze zrenovovat i nenapravitelně otřískaný a ďourovaný kus nábytku, jako je třeba tahle komoda. V odkazu je celej návod, stojí za mrknutí!

zdroj
3. Taky vás jak mě rozčiluje, jak sou ty spotřebiče celý takový nějaký...škaredý? Ne káždej má na růžovou Smeg lednici, žeano, ale na roli tapety, na tu mám možná i já.

zdroj
4. Střídmá a elegantní kuchyňská linka, otevřu dveře a lup ju! Je tam, fešanda jedna tapetová.

zdroj
5. Všechny výše zmíněné jsou samozřejmě projekty spíše vyšší náročnosti. Vyzdobit ale třeba starý tác nebo šanon, to je ízypízy a přitom to není vůbec marný!

zdroj
6. Tapeta v rámu jako čelo postele? Proč ne!

zdroj
7. Tady určitě doporučuju mrknout na odkaz. Autor pomocí barvy a tapet upravil hned několik schodečků z Ikei a jsou všechny naprosto k sežrání.

zdroj
8. A tohle, to se mi prosim hodně líbí. Boho renovace/nerenovace kuchyňské skříňky, žádná velká věda, efekt k nezaplacení.

zdroj
9. Otapetování schodů je hodně vtipnej nápad, už proto, že schody jsou v interiéru většinou tak trochu nuda. A přitom tapeta z nich může udělat klidně i ten nejvýraznější prvek v domě. Kdo by to byl řekl, co?

zdroj
10. Hele já to zkrátim. Otapetovat si prostě můžete skoro cokoli. Klidně i vlastní hlavu.

zdroj
Tož čau mňau!
post signature

3 komentáře:

  1. Perfektní inspirace! Moc mě baví ta kuchyňská linka! My máme kuchyň nic moc, ale kdybych ji takhle nenápadně uvnitř vylepšila a třeba ještě použila samolepicí tapetu, aby se dala při stěhování odstranit, to bych z ní hned měla větší radost :)

    OdpovědětVymazat
  2. super inspirace, hlavně to čelo postele :)

    OdpovědětVymazat
  3. Hodně dobrý nápad! Tapeta is back! :o)

    OdpovědětVymazat